open-navfaktor-logo
search
Formiranje vlasti
Imenovanje nove Vlade Zapadnohercegovačkog kantona 20. marta
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović boravio je u petak u radnoj posjeti Zapadnohercegovačkom kantonu u Širokom Brijegu gdje se sastao s predsjedništvom Kantonalnog odbora HDZ-a BiH.
10.03.2023. u 15:15
get url
text

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, procesu formiranja izvršne i zakonodavne vlasti svih nivoa, a naglasak je bio na uspostavi Vlade ZHK. 

Istaknuto je, kako je dogovor postignut, te će se sjednica kantonalne Skupštine održati 20. marta, kada će se potvrditi nova Vlada. Zaključeno je kako će svaki općinski i gradski odbor do srijede dostaviti imena kadrovskih rješenja po svim resorima.

Također, razgovarano je o infrastrukturnom razvoju kantona, ali i jačanju privrede. Istaknuta je nužnost saradnje sa većim nivoima vlasti u svim projektima i planiranom razvoju.

Čović je upoznao prisutne o trenutnoj političkoj situaciji i procesu uspostave federalne vlasti, ističući važnost da se i u Federaciji Bosne i Hercegovine u najskorijem roku omogući implementacija rezultata Općih izbora.

Također, istaknuo je kako će se i u tom kantonu, općinama i gradovima nastaviti pratiti svi projekti, s nivoa entiteta i države BiH, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.