open-navfaktor-logo
search
Samodestrukcija
Inat politika SNSD-a: Glasali protiv pomoći zdravstvu RS-a
Posljednji primjer apsurdnosti inat politike članova SNSD-a prema kojoj su u državnim institucijama uvijek protiv pokazala se na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održanoj u srijedu.
28.02.2020. u 13:10
get url
text

Ovaj put ima i elemente samodestrukcije, jer su zastupnici SNSD-a bili protiv usvajanja Odluke o prihvatanju granta od više 100 miliona eura za različite projekte iz oblasti infrastrukture, komunalne privrede, obnove bolnica na teritoriji bh. eniteta Republika Srpska.

- Odluka je prošla zahvaljujući zastupnicima iz SDS-a i PDP-a, jer nismo glasali i tako nije bilo potrebne entitetske većine. Skandalozno je to što su uradili članovi SNSD-a.

Biti protiv poboljšanja zdravstvenih usluga narodu je za svaku osudu. No, oni slijepo slušaju Milorada Dodika – kazao je za Faktor Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Borenović je poslao i javno pitanje parlamentarnim kolegama.

- Recimo, ako se iskomplikuje situacija s koronavirusom i međunarodna zajednica da novac BiH za sprječavanje epidemije, hoće li pobijediti razum kod zastupnika SNSD-a? Nisam siguran, pogotovo nakon izjave parlamentarca Nenada Stevandića, inače liječnika.

Podsjetit ću vas, Stevandić je kazao da se može čekati još nekoliko mjeseci, kada se već čekala godina. Sramotno od čovjeka koji bi u skladu sa svojom profesijom morao biti humanista – naveo je Borenović.

Uostalom, nema tu ništa čudno, jer je Dodik na početku blokade državnih institucija poručio: Glasat ću i protiv odluke o vremenskoj prognozi ako dođe u Predsjedništvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.