open-navfaktor-logo
search
Gradsko vijeće
Incijative Mirnesa Ajanovića: Traži da se ispita ima li nepotizma u Gradskoj upravi i da li je gradonačelnik zdrav?!
Vijećnik BOSS-a Mirnes Ajanović pokrenuo je dvije incijative za sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća Tuzla na osnovu objava na nekim portalima i društvenoj mreži Facebook.
29.09.2020. u 19:40
get url
text

Na osnovu teksta na portalu bhavangarda.com, koji nema niti impressum, niti se pouzdano zna koji stoji iza njega, a u kojem se tvrdi da gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović "boluje od shizofrenije", Ajanović je tražio da reagira Gradsko vijeće. Kaže kako su to prenijeli i neki drugi portali. 

- Ja sam nakon objave teksta čekao da uslijedi demantij gradonačelnika. Međutim, pošto ga do danas nema, predložio sam da Gradsko vijeće zatraži objavu argumentovanog demantija. Dakle, mene kao građanina zabrinjava šutnja nakon takve objave - rekao je Ajanović za Faktor objašnjavajući zašto se bavi takvim objavama, odnosno zašto je podnio inicijativu. 

Ističe da ništa ne prejudicira u slučaju Imamovićevog zdravstvenog stanja, naprotiv, "samo traži demantij".

Također, Ajanović je zatražio, ponukan objavom na Facebook stranici Grad Tuzla, raspravu o istinitosti navoda "u vezi s brutalnim nepotizmim i zapošljavanjem osoba bliskih SDP-u i gradonačelniku Jasminu Imamoviću" u Gradskoj upravi i firmama u većinskom vlasništvu grada.

- Želim da Vijeće zatraži provjeru iznesenih navoda, odnosno da se provjeri da li su brojni supružnici, djeca i članovi porodica zaposleni redovnom procedurom u skladu sa zakonom ili nekim drugim putem, odnosno preko veze s gradonačelnikom i njegovom partijom - zaključio je Ajanović.

Gradsko vijeće Tuzle sutra zasjeda online, a Ajanović je najavio da će sve prenositi na Facebooku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.