open-navfaktor-logo
search
Oštra kritika
Index.hr: Zahvaljujući pregovaračkom geniju Franje Tuđmana stvoren je RS, Dodikov pravoslavni kalifat u BiH
Porodica Tuđman namjerava u javnosti proslaviti 100. rođendan nekadašnjeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana koji je umro 1999. godine.
15.02.2022. u 18:59
get url
text

To je bio povod oštre reakcije portala index.hr, a autorski tekst potpisuje Vladimir Matijanić koji se obraća Tuđmanovom sinu Stjepanu.

- Pročitao sam vijest da s prijateljima pripremaš proslavu stote godišnjice rođenja tvoga oca Franje i neugodno mi je što ti ovako moram reći, ali osim tebe, Nevenke, pokojnog Miroslava i nekoliko knjiga koje nemaju osobit rejting u ozbiljnoj historiografiji, tvoj japa nije stvorio ništa. Najmanje samostalnu Hrvatsku, ako je ona, sama po sebi, neko postignuće - navodi se u tekstu.

Matijanić zatim ističe:

- Njegovo kapitalno djelo, zapravo je kapitalno nedjelo: to je etničko čišćenje Hrvatske, no čak ni ono nije isključivo njegova zasluga. Bez srpske nacionalističke histerije, Slobodana Miloševića, Milana Martića i ostalih, ni to ne bi izveo.

Na koncu, objektivnosti radi, treba podsjetiti da je zahvaljujući pregovaračkom geniju tvoga oca stvorena Republika Srpska. Sve postjugoslavenske države, pa i Hrvatska, danas postoje u granicama koje su iscrtali komunisti, a priznao ih Badinter. Jedina nova tvorevina, u čijim je temeljima i Franjin potpis, jest Dodikov pravoslavni kalifat u BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.