open-navfaktor-logo
search
Dva dana prije
Inicijativa bojkotuje izbore: U Srebrenicu dolazi Dodik i lideri probosanskih stranaka
Na poziv inicijative "Moja adresa: Srebrenica" danas će Srebrenicu posjetiti član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a Željko Komšić, te predsjednici probosanskih stranaka SDA, SBB, SBIH, SDPBiH, PDA, Naša stranka i Naroda i pravde.  
18.02.2021. u 09:33
get url
text

Povod dolaska delegacije probosanskih stranaka u Srebrenicu jeste odluka Inicijative da bojkotuju nepravedne ponovne izbore koji će se održati u nedjelju 21. februara. 

Na bojkot su se odlučili zato što su i CIKBiH i Apelacioni odjel Suda BiH odbacili njihove žalbe, u kojima su tražili da se kompletan izborni proces poništi te da se organiziraju novi izbori, čime bi bilo omogućeno i Srebreničanima koji žive u dijaspori da glasaju. 

-Oduzeli ste nam u genocidu 8.372 glasa, a sada nam oduzimate i ovih 800 - poručio je član Inicijative Ćamil Duraković. 

VEZANI TEKST - "Moja adresa: Srebrenica" bojkotuje, ali uhapšeni pa pušteni Bego poziva Bošnjake da izađu na izbore

Predstavnici Inicijative delegaciju probosanskih stranaka dočekat će u 13.20 sati u Memorijalnom centru Potočari, gdje će pogalanjem cvijeća, učenjem Fatihe odati počast žrtvama genocida. Sastanak će se održati u BKC-u Srebrenica u 14 sati, a u 15 sati predviđena je konferencija za novinare. 

Nakon što je Srebrenicu prije dva dana posjetio premijer RS-a Radovan Višković, danas na sastanak sa aktuelnim načelnikom i kandidatom srpskih stranaka za ovu poziciju Mladenom Grujičićem dolazi i predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik.  

Sastanak će biti održan u zgradi općine Srebrenica u 11.30 sati, a izjave za novinare predviđene su u 12.00 sati, najavljeno je iz Dodikovog kabineta. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.