open-navfaktor-logo
search
Nalog Vlade KS
Inspekcija će "prečešljati" Turističku zajednicu, izvještaj o poslovanju pred Tužilaštvom
Na dnevnom redu posljednje sjednice Vlade KS našao se i Izvještaj o činjeničnom stanju sa regulatornim i poreznim pregledom u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo
21.09.2018. u 15:16
get url
text
Vlada KS
Vlada KS

Vlada Kantona Sarajevo na posljednjoj sjednici primila je k znanju Izvještaj o činjeničnom stanju sa regulatornim i poreznim pregledom u Turističkoj zajednici KS.

Vlada KS je zadužila Budžetski inspektorat Ministarstva finansija Kantona Sarajevo i Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove KS da izvrše kontrolu iz svojih nadležnosti u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, kao i kontrolu namjenskog utroška finansijskih sredstava TZKS.

Istovremeno je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo zaduženo da dostavi Izvještaj o činjeničnom stanju sa regulatornim i poreznim pregledom u TZKS Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo i Tužilaštvu KS na nadležno postupanje.

Podsjećamo, aktuelni predsjednik Turističke zajednice KS Midhat Hubijar i ministar privrede KS Muharem Šabić nedavno su javnosti prezentirali izvještaj revizorske kuće Deloitte u kojem su prikazane brojne nepravilnosti u radu bivše uprave ove institucije, na čelu sa Nerminom Muzurom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.