open-navfaktor-logo
search
Nakon nesreće
Inspekcija: Pratimo izvlačenje cisterne iz akumulacije u Drežnici, dosad nije uočeno izlijevanje nafte
Odmah po saznanju da se jučer u mjestu Drežnica kod Mostara dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja cisterne s naftom u akumulaciju u blizini HE Salakovac, glavni federalni vodni inspektor je poduzeo mjere s ciljem vršenja inspekcijskog nadzora, preveniranja i eventualnog saniranja štetnih posljedica po okoliš.
29.04.2022. u 10:38
get url
text

VEZANI TEKST - Ronioci izvukli tijelo iz jezera kod Mostara; Vlasnik firme u suzama nakon smrti vozača iz Visokog: Bio nam je kao babo

U jučerašnjoj nesreći poginuo je vozač cisterne, a još osam osoba povrijeđeno je u kombiju koji se sudario sa cisternom, koja je potom sletjela u jezero.

Na mjesto nesreće odmah su upućeni federalni vodni inspektor i uposlenici firme za sanaciju šteta na vodama s pratećom opremom, čiji je angažman dogovoren s Agencijom za vodno područje Jadranskog mora u Mostaru, radi poduzimanja mjera eventualne sanacije onečišćenja, saopćila je Federalna uprava za inspekcijske poslove.

- Federalni vodni inspektor se još nalazi na mjestu nesreće, gdje će ostati do izvlačenja cisterne iz akumulacije, kojem će prethoditi izvlačenje nafte iz cisterne. Poduzimaju se sve zakonom propisane preventivne mjere, kako bi se na što sigurniji način izvršio pretovar nafte bez curenja u akumulaciju. Do trenutka objavljivanja saopćenja, neposrednim opažanjem nije utvrđeno izlijevanje nafte iz cisterne. Federalna uprava za inspekcijske poslove ovim putem izražava saučešće porodici tragično nastradalog vozača cisterne - saopćio je FUZIP.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.