open-navfaktor-logo
search
Pet općina i gradova
Inspekcije u Travniku i TK: Otkriveno 27 neprijavljenih radnika, izrečene kazne u iznosu od 64.300 KM
Porezna uprava Federacije BiH, Kantonalni porezni uredi Novi Travnik i Tuzla, izvršili su 22. i 23. marta 49 inspekcijskih kontrola tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju proizvodnu djelatnost tekstilne i kožne industrije, djelatnost trgovine, mesnice, pekare i ostale uslužne djelatnosti.
24.03.2022. u 16:02
get url
text

Kontrole su izvršene na području Travnika, Tuzle, Kalesije, Živinica i Lukavca s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 27 neprijavljenih radnika, 10 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i jedan objekat koji je obavljao djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćen je jedan objekat, izdato je 28 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 64.300 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.