open-navfaktor-logo
search
Nezakonite marže
Inspektori ispisali 352 hiljade maraka prekršajnih naloga
U toku marta 2022. godine je, prema sublimiranim rezultatima Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) i svih deset kantonalnih inspekcija, izvršeno 1.155 inspekcijskih nadzora u okviru kojih su konstatovane nepravilnosti za koje će biti izdato 430 prekršajnih naloga s financijskim teretom od 352.800 KM. 
11.04.2022. u 16:09
get url
text

Subjektima kod kojih su uočena blaga odstupanja izdato je 137 rješenja o otklanjanju nedostataka.

Od ukupnog broja, federalni tršišno, turističko-ugostiteljski inspektori izvršili su 153 inspekcijska nadzora u kojima su utvrđene 82 nepravilnosti, što podrazumijeva izdavanje 159 prekršajnih naloga s financijskim teretom od 148.850KM. U svrhu praćenja i održavanja stanja u skladu s mjerama propisanim odlukama Vlade FBiH, inspektori FUZIP izvršili su i 94 kontrolna nadzora.

Najveći broj inspekcijskih nadzora izvršili su inspektore Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (290) i Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona (273), a najveći broj prekršajnih naloga izdali su inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove (159) .

Podsjećamo, u kupan raspoloživi broj federalnih tržišnih, turističko-ugostiteljskih inspektora (12) od početka marta prioritetno je usmjeren na kontrolu benzinskih stanica po zahtjevima i informacijama Federalnog ministarstva trgovine o povećanju cijene goriva i prijavama potrošača, te kontrole formiranja cijena osnovnih životnih namirnica i drugih proizvoda s listom od 17 proizvoda obuhvaćenih Odlukom Vlade FBiH, navodi se u saopćenju FUZIP-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.