open-navfaktor-logo
search
Kantonalni zastupnik
Irfan Čengić o koaliciji: SDP nosi ovu priču, a onda dobijemo nož u leđa
Hoće li se SDP povući iz "Osmorke" ili će formirati novu koaliciju, neke su od opcija koje su na stolu. Zadnja sjednica Doma naroda Federacije BiH pokazala je sve slabosti ove koalicije. Za SDP je to nož u leđa. Narednih dana održat će se sastanak u samom SDP-u, ali i sa predstavnicima stranaka "Osmorke". Iz SDA tvrde nema vlasti u Federaciji bez njih. Ova sedmica bit će ključna za sadašnje ili buduće koalicione partnere.
29.01.2023. u 19:10
get url
text

SDP je činio previše ustupaka za sve stranke u "Osmorci" i sada je izigran, smatraju SDP-ovci. Jedna od informacija koja se pojavila u medijima je da je lider SDP-a Nermin Nikšić uputio upozoravajuće pismo liderima stranka "Osmorke". Navodno, SDP zamrzava svoj status u "Osmorci".

- Petak je pokazao jednu nekorektnost prema SDP-u koji često prepušta svoje pozicije, sad iz kojih razloga, to morate pitati rukovodstvo stranke. SDP je najveća stranka, sama ima glasova koliko ostali, skoro pa zajedno i koja nosi ovu priču. Nikakva vlast bez SDA nije moguća bez SDP-a, dakle jedini koji svoj politički kapital ulažemo je SDP, a onda dobijemo nekim i krupnim stvarima ali i sitnicama nož u leđa - kazao je Irfan Čengić, kantonalni zastupnik, iz SDP-a za O kanal.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.