open-navfaktor-logo
search
Zbog Bogićevića
Irfan Čengić podnio ostavku na sve funkcije u SDP-u
Član Predsjedništva SDP-a Irfan Čengić podnio je ostavku na sve funkcije u stranci, saopćio je danas nakon neuspjelog pokušaja izbora Bogića Bogičevića za gradonačelnika Sarajeva. Tačnije, Čengić je to saopćio nakon što se oglasio i sam Bogićević, poslavši predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću pismo u kojem ga obajvještava da odustaje od kandidature. 
24.03.2021. u 19:51
get url
text

VEZANI TEKST - KO SDA: Sramotan je način na koji "Četvorka" zbog sina Keme Ademovića blati ime Bogića Bogićevića

Istovremeno, pismo Bogićevića stiglo je i na nekoliko e-mail adresa redakcija i novinara u Sarajevu. 

- Bogić Bogićević je jednostavno previše dobar za ovaj grad za ove ljude. Dok njega Milošević i Kadijević nisu mogli slomiti da bi naš grad naša domovina imala šansu za nezavisnost, ove predstavnike Sarajlija (vijećnike) lome za sitnice, jer je nekima ništa nije sveto i sve je bruto i neto, dok su poštenih 14 izdržali sve napade.

Podnio sam ostavku na sve funkcije u stranci jer Bogićević nije izabran za gradonačelnika Sarajeva, odgovornost mora biti standard u politici, ja sam vjerovao ljudima na riječ i to je moja greška.

Tako me otac odgojio, možda je samo vozač ali je pošten čovjek, dok će neki uvijek ostati mali sinovi velikih ljudi, koji su danas prodali Bogića - napisao je Čengić na svom Facebook profilu.

Napisao je kako mnogi pitaju zašto njegovi prijatelji nisu danas glasali.

VEZANI TEKST - Bogićević pisao Nikšiću: Odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva

- Sa dva vijećnika sam blizak. Vedad Deljković je šef kluba SDA, pošten čovjek i poštuje datu riječ kome riječ nešto znači i nikada nisam ni pomislio da to tražim od njega. Jasmin Skorupan je odrasla punoljetna osoba koja nije član SDP ima pravo da glasa kako želi. Izvinjavam se svim novinarima i građanima kojima danas nisam stigao odgovoriti iz opravdanih razloga. Nemam se namjeru valjati u blatu, i napadati bilo koga jer svako svoj križ nosi. Više bih volio da sam umro, nego što sam bio sa Bogićem u kancelariji dok smo pratili sjednicu, i šta smo uradili takvoj veličini - zaključio je Čengić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.