open-navfaktor-logo
search
Sarajevska općina
Irfan Čengić proglasio pobjedu na izborima za načelnika Starog Grada
Irfan Čengić iz Socijaldemokratske partije BiH proglasio je pobjedu na izborima za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo.
29.10.2023. u 19:57
get url
text
Irfan Čengić
Irfan Čengić

Odziv birača na redovnim biračkim mjestima na današnjim izborima bio je 30,34 posto, saopćila je Centralna izborna komisija BiH, a pored Čengića, kandidat za načelnika bio je i Dženan Selimbegović iz Stranke demokratske akcije.

- Hvala ljudi za podršku. Starim Gradom se ne vlada, Starom Gradu su se služi. Narednih 11 mjeseci ću služiti građanima i tražiti vaše povjerenje za dalje na osnovu rezultata rada. Vodili smo čistu, pozitivnu kampanju, kampanju o budućnosti o Starom Gradu, o nama a ne drugima.

Moji prijatelji, vijećnici, naše porodice i ja su bili žrtve laži, napada i potvara, ali narod je to prepoznao. Hvala svima koji su srcem bili uz mene, kao što sam rekao ovo je pobjeda svih nas, a poraz bi bio samo moj.

Bit ću načelnik svih ljudi, stranački interesi će biti sa strane a to očekujem i od vijećnika.

Starom Gradu ćemo donijeti novu energiju, nove projekte, novi odnos prema ljudima, novo vrijeme bez korupije i pozivam da nas pratite da li se držimo obećanja. Stari Grad voli svoju djecu... - saopćio je Čengić na Facebooku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.