open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatno
Irma Baralija bez empatije i srama: Priča o Izraelu i Palestini je zamagljivanje slučaja "Respiratori"
Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke i vijećnica u Gradskom vijeću Mostara, po ko zna koji put šokirala je svojim nepromišljenim, neinteligentnim izjavama. Ovog puta, bez imalo empatije i srama, Baralija je pitanje odnosa u javnosti prema Palestini i stradanju civila u izraelskim napadima, ocijenila ni manje ni više nego skretanjem pažnje sa suđenja u slučaju "Respiratori"!?
19.05.2021. u 14:26
get url
text

Baralija je gostujući u programu televizije N1 iznijela nevjerovatnu teoriju... 

- Zanimljivo je da se često dižu tenzije i da se u javni prostor uvode neke priče tik prije suđenja Fadilu Novaliću i ostalima kako bi se možda zamaglio čitav ovaj proces. Ili kako bi se odvukla pažnja od njega. Tako da, evo ne znam, prošli put kada je bilo ročište, čini mi se da je prije ročišta bila ova afera o "non-paperu". Ne znam da li je ova sad priča oko prepucavanja Izrael-Palestina koju vidimo u javnom prostoru, da li je također u vezi sa zamagljivanjem procesa suđenja, ne znam... Vidjet ćemo šta će biti, kako će se razvijati situacija u narednom periodu - izjavila je Baralija. 

Posebno je pitanje zašto bi, primjera radi, mediji u Sloveniji koji su se ponajviše bavili pitanjem "non-papera" imali bilo kakav interes da "zamagljuju" slučaj "Respiratori" o kojem mediji u BiH gotovo svakodnevno izvještavaju, a naročito dan prije i na dan svakog ročišta. Nekada se ročišta održavaju i više puta sedmično, a da ne govorimo koliko je besmisleno tako krupno pitanje koje je zaokupljalo cijelu evropsku javnost, podvesti pod "zamagljivanje" slučaja "Respiratori". Ili o prijetnjama da će nam biti prekrajane granice države možda svi u bh. javnosti treba da šutimo kako neki poput Baralije ne bi pomislili da se skreće pažnja sa "Respiratora"?! Irma Baralija je, stoga, ili krajnje neinformirana ili krajnje zlonamjerna. 

Svaki komentar i objašnjenje koliko je apsurdno dovoditi u vezu javne osude i odnos spram stradanja stanovnika Palestine u izraelskom reketiranju, među kojima je i veliki broj djece, sa pokušajem "zamagljivanja" slučaja "Respiratori", naprosto je suvišan. Suludo, nevjerovatno, bezobrazno, bez imalo stida i suosjećanja...

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.