open-navfaktor-logo
search
Oglasio se ministar
Isak: Dodik se uspio samo "mirno razdružiti" s debitnim karticama
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se u povodu najave da će Vlada RS-a sutra podnijeti sporazum o "mirnom razdruživanju" bosanskohercegovačkih entiteta.
AUTOR: Fena
19.06.2024. u 16:26
get url
text
Ramo Isak
Ramo Isak
FOTO: Damir Hodžić
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se u povodu najave da će Vlada RS-a sutra podnijeti sporazum o "mirnom razdruživanju" bosanskohercegovačkih entiteta.
- Ni do kakvog "razdruživanja" bosanskohercegovačkih entiteta neće doći. Razdružiti se mogu samo veze koje su ranije bilo udružene, a Bosna i Hercegovina je država koja nije nastala udruživanjem njenih entiteta - kazao je.
Naglasio je da Republika Srpska postoji samo kao administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine i da nikako drugačije ne može i neće postojati.
- Milorad Dodik uspio je u proteklom periodu jedino se "mirno razdružiti" sa komercijalnim bankama i debitnim karticama koje više ne može koristiti zbog uvedenih sankcija. Na štetu državljana Bosne i Hercegovine, koji imaju prijavljeno mjesto prebivališta u bh. entitetu RS-a, uspio je "mirno razdružiti" ekonomiju ovog entiteta sa stranim investitorima koji ne žele ulagati u bh. entitet RS-a zbog politike SNSD-a. I tome se ne trebamo radovati jer u bh. entitetu RS-a žive naši državljani koji trpe i čiji džepovi osjete posljedice sumanute politike Milorada Dodika - istakao je.
Umjesto što troši vrijeme i resurse na sporazume koji su beskorisni i koji nikada neće biti potpisani, Isak preporučuje da se posveti razmišljanju o sporazumu od kojeg bi mogao imati neku koristi – Sporazumu o priznanju krivnje između optuženog Milorada Dodika i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz FMUP-a.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.