open-navfaktor-logo
search
Planirana još dva
Isak i Munjić se prvi provozali: Specijalnoj jedinici FUP-a isporučen novi oklopnjak "roshel senator APC"
Specijalnoj policijskoj jedinici Federalne uprave policije (FUP) jučer je isporučeno novo oklopno vozilo "roshel senator APC".
24.10.2023. u 10:00
get url
text

Kako je saopćila ta policijska agencija, ovo oklopno vozilo se koristi u policijske svrhe, a osnovne namjene su patrolne i izviđačke misije, komandovanje, transport i podrška jedinicama za specijalne operacije, antiterorističke operacije i specijalne akcije u različitim vremenskim uslovima

Nivo zaštite B7 opremljen je sa termalnim i NV kamerama kao i dnevnim kamerama sa uglom snimanja od 360 stepeni.

{$galerijaFotografija}

- Nabavka vozila je dio započetih ulaganja u opremanje Federale uprave policije, te je u planu nabavka još najmanje dva ovakva vozila, kao i nabavka oružja, dronova, taktičkih uniformi, servisiranje većeg helikoptera, a pojačane su i obuke policijskih službenika Federalne uprave policije.

"Roshel" je relativno mlada kanadska kompanija osnovana 2016. godine, i već se dokazala u proizvodnji oklopnih vozila, te njene proizvode koristi NASA, kao i policijske agencije u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama - naveli su u saopćenju iz FUP-a.

Kako se vidi na fotografijama koje je objavio FUP, kao i ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak na društvenim mrežama, vozilo su prvi "isprobali" on i v. d. direktor FUP-a Vahidin Munjić, zajedno sa komandantom specijalne jedinice FUP-a Mustafom Selmanovićem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ramo Isak (@ramo.isak)

1-3.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.