open-navfaktor-logo
search
ZE u akciji
Isak mlađi tvrdi da se sa Isakom starijim nije vozio u helikopteru "porodično": S tatom sam se vozio...
Arnel Isak, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, oglasio se nakon što se danima bh. javnost pita šta radi u helikopteru koji je u vlasništvu Federalnog MUP-a na čijem je čelu njegov otac Ramo Isak. 
17.07.2023. u 11:57
get url
text

VEZANI TEKST - Klub SDA: Otac i sin Isak u helikopteru za Srebrenicu, Vlada FBiH ne reaguje na zloupotrebu javnih resursa

Isak mlađi kaže kako "nije želio do danas da se oglašava u vezi s vožnjom helikopterom Federalne uprave policije (FUP)".

- S obzirom na to da je navedeno pitanje postalo političko pitanje koje opozicija, predvođena SDA-om, pokušava zloupotrijebiti i dovesti u negativan kontekst s radom Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, dužan sam reći sljedeće:

- helikopterom sam od Bratunca do Sarajeva prevezen u svojstvu zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, a ne u svojstvu sina federalnog ministra unutrašnjih poslova. Ni ja, a ni federalni ministar unutrašnjih poslova nismo insistirali na tome da se vozim helikopterom. Vožnja je realizovana na osnovu sigurnosne procjene i preporuke ovlaštenih službenih lica što je potvrđeno iz FMUP-a. Dakle, izdate su sve potrebne saglasnosti. Kontekst naprijed navedene procjene je mnogo dublji i o njemu ne mogu govoriti do okončanja postupka. Za razliku od pojedinih ministrica iz prošlog saziva državne vlade, trenutna vlast u Federaciji BiH poštuje sigurnosne preporuke ovlaštenih lica. Ovo je možda za vas novina jer ste navikli da vaši kadrovi policijske službenike koriste kako bi im vukli namirnice iz supermarketa.

Odbacujem i ocjenjujem kao lažne navode kako je riječ o "porodičnoj vožnji". "Porodičnom vožnjom" može se nazvati prijevoz sina jedne ministrice u prošlom sazivu Vijeća ministara BiH iz Sarajeva u daleki Katar, a sve na osnovu sporazuma između te iste ministrice i direktora sigurnosne agencije koji pripada istoj "političkoj porodici" kao i sama ministrica.

VEZANI TEKST - Čampara kaže da cijeli mandat koristi isti službeni auto, dobar je bio za vožnju do vile u Neumu i prijevoz stvari

Hoćemo li dalje o "porodičnim odnosima"? Možemo naširoko govoriti i o suprugama zastupnika u Parlamentu Federacije BiH zaposlenim u Federalnoj upravi civilne zaštite, a koje su na osnovu članstva u Nadzornom odboru Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić uzimale po 1.100 KM mjesečne naknade.

Možemo konstatovati i kako moj otac nikada nije na mene "uknjižio" namjensku industriju Federacije BiH, a kako su radili pojedini premijeri sa svojim kćerkama. Da se razumijemo, to nikada neće ni uraditi jer je to nemoralno i nezakonito.

Možemo otvoreno i transparentno pričati i o identitetima osoba koje su u prošlom sazivu vlasti prevožene službenim motornim vozilima? Možemo - ako hoćete i ako ne strahujete, ne od javnosti, već od vlastitih porodica. Sve možemo transparentno iznijeti.

Moja vožnja helikopterom nije koštala Federaciju BiH nijednu konvertibilnu marku jer se helikopter svakako kretao na relaciji Bratunac - Sarajevo. Vaš lopovluk jeste. I zato nemojte ulaziti u zonu politikanstva jer ste posljednji pozvani da govorite, a kamoli da izmišljate priče o zloupotrebama javnih sredstava. Vi ste sinonim za zloupotrebu. Zloupotrebu svake vrste.

Zloupotrebu pandemije koronavirusa, medicinskih aparata, donacija, državne službe, obavještajne agencije, javnih preduzeća - svega s čim ste imali bilo kakve veze - poručio je Isak mlađi. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.