open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Isak o Dodikovim najavama mirnog razlaza: Milorade, imat ćeš vremena za razmišljanje u državnom zatvoru
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da će SNSD "kreirati sporazum o mirnom razlazu FBiH i RS".
01.10.2023. u 12:45
get url
text

- Milorade, ti jedino možeš 'mirno otići' s bosanskohercegovačke političke scene i još 'mirnije ući' u sudnicu Suda Bosne i Hercegovine kao optuženik – što i jesi. Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bosanskohercegovačkim prirodnim ljepotama, planinama, posjeti Neum, Plivski vodopad, Baščaršiju, Smetove, druži se s porodicom i ne razmišljaj o 'mirnom osiguranju boljeg života'. Imat ćeš Milorade vremena da o miru, životu, spokoju i filozofiji razmišljaš u državnom zatvoru u Vojkovićima - poručio mu je Isak i dodao:

VEZANI TEKST - Dodik: BiH je nevoljena, historijski falsifikat, živi mrtvac, jaka Srbija je naš interes 

- Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država, a RS je samo administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine. I tako će i ostati. Vlast u bosanskohercegovačkom entitetu RS primarno treba da se bavi poboljšanjem života građana koji na svojoj koži osjete destruktivnost politika SNSD-a. Mi imamo dovoljne kapacitete, a tu prije svega mislim na političke i pravne pa tek sve ostale kapacitete, da spriječimo bilo kakve pokušaje napada na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine.

Isak je pozvao građane Bosne i Hercegovine da se ne obaziru na retoriku Milorada Dodika i da se okrenu ka budućnosti, a, kako je istakao, sadašnjost i budućnost je život u međunarodno priznatoj državi Bosni i Hercegovini u okviru postojećih granica.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.