open-navfaktor-logo
search
Nakon objavljene pjesme
Isak odgovorio Bjelici-Prutini: Ne postoji kazna kojom ćete me natjerati da se odreknem zastave s ljiljanima
Na današnjoj sjednici CIK-a, članica Vanja Bjelica-Prutina zatražila je da stranka dostavi izjašnjenje o potencijalnom korištenju govora mržnje
AUTOR: Faktor
27.06.2024. u 20:36
get url
text
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) pokrenula je postupak protiv stranke Snaga naroda, čiji je predsjednik Ramo Isak, Federalni ministar unutrašnjih poslova, zbog pjesme objavljene prije nekoliko dana koja je izazvala polemike.
Na današnjoj sjednici CIK-a, članica Vanja Bjelica-Prutina zatražila je da stranka dostavi izjašnjenje o potencijalnom korištenju govora mržnje.
Naime, u spotu su korištene zastave koje nisu državne, te je isticano oružje.
Sada se oglasio i Isak:
- Članici Centralne izborne komisije BiH Vanji Bjelici-Prutini, koja se dovodi u vezu sa Srpskom demokratskom strankom (SDS), smeta zastava Republike Bosne i Hercegovine u spotu Snage naroda. Ne postoji novac i ne postoji kazna koju mi možete izreći, a koja će me natjerati da se odreknem zastave s ljiljanima - naveo je Isak na Facebooku.
Dodao je "kako zastava RBiH za njega nema cijenu".
- Ako treba da plaćam kazne, plaćat ću, ali zastave s ljiljanima odreći se neću. To je zastava pod kojom je moja zemlja 22. maja 1992. godine primljena u Ujedinjene nacije. To je zastava pod kojom smo sačuvali teritorijalni integritet i suverenitet BiH. To je zastava pod kojom smo, braneći se, izgubili naše najmilije. Boga mi nećete - napisao je Isak.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.