open-navfaktor-logo
search
Ministar FMUP-a
Isak odgovorio Dodiku: Za tebe sam politički gigant, ustani kad se spomene moje ime
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se nakon prozivki predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika.
04.02.2024. u 15:38
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik opet po zvaničnicima SAD-a: Pored njih Ramo Isak djeluje kao diplomatski gigant, ovo ni Nadrealisti nisu mogli zamisliti

- Saradnici su me obavjestili kako se danas iz Laktaša, ponovo, prolomio očajnički krik političkog davljenika Milorada Dodika. Ovaj put povod su izjave pomoćnika američkog državnog sekretara Jamesa O'Briena - navodi Isak u reakciji.

Dodaje da je on za Milorada Dodika "politički gigant, vrhunski ekonomista i najbolji diplomata".

- Politički gigant, jer svojim političkim potezima nisam nanio štetu svom narodu i izolovao ga od kompletnog civiliziranog svijeta, kao što si ti uradio s pripadnicima srpskog naroda. Vrhunski ekonomista, jer svojim političkim djelovanjem i ekonomskim vizijama nisam osiromašio svoj narod i stvorio ekonomski sistem nedostojan života, kao što si ti uradio s pripadnicima srpskog naroda. Najbolji diplomata, jer nisam ušao u sukob s međunarodnim partnerima i na taj način nanio neopisivu štetu svom naroda, kao što si ti uradio s pripadnicima srpskog naroda - navodi Isak.

Pored toga, dodaje on, "nikad nisam unosio mržnju i razdor među građanima Bosne i Hercegovine, a niti je moje ime bilo predmet crnih listi zbog kriminala i korupcije".

- Ti trebaš ustati kada se spomene ime Rame Isaka. Umjesto što se ponašaš kao patetična tračara američkih diplomata, bolje ti je da sunčanu nedjelju iskoristiš da se vidiš s advokatom koji te zastupa pred Sudom Bosne i Hercegovine. I naravno, da još malo uživiš u suncu i slobodi - navodi se u reakciji ministra Isaka, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.