open-navfaktor-logo
search
Federalni ministar
Isak razgovarao sa Nešićem i Karanom o najavljenim protestima: Policija neće dozvoliti bilo kakve incidente
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak razgovarao je s ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenadom Nešićem, ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Sinišom Karanom i direktorima sigurnosnih agencija na državnim nivou u vezi s najavljenim protestima na entiteskoj liniji.
01.09.2023. u 11:33
get url
text

VEZANI TEKST - Dodikovi aktivisti za danas najavili proteste na četiri lokacije međuentitetske linije

- Tokom razgovora zaključeno je kako ne postoje nikakve indicije da će u Bosni i Hercegovini doći do bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira kao i da je sigurnost građana Bosne i Hercegovine ključni prioritet - saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH.

Ministar Isak, dodali su, informisao je sagovornike kako je Federalna uprava policije stavila na raspolaganje kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova policijske službenike FUP-a ukoliko postoji potreba za asistencijom u pogledu održavanja javnog reda i mira.

- Zaključeno je kako nijedna policijska agencija u Bosni i Hercegovini neće dozvoliti bilo kakve incidente te da će svi oni koji eventualno pokušaju izazvati incidente u bilo kojem bh. entitetu biti procesuirani. Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak neće komentarisati izjave političara iz bh. entiteta RS, a koje ovom prilikom poziva da zadrže kulturu političkog govora, te da se suzdrže od unošenja nemira među građane Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.