open-navfaktor-logo
search
Federalni ministar policije
Isak o napadu na četvericu mladića u Stocu: Pravosudne institucije moraju poslati jasnu poruku
AUTOR: Fena
08.04.2024. u 15:34
get url
text
Ramo Isak
Ramo Isak
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se nakon jučerašnjeg napada u Stocu u kojem su povrijeđena četiri mladića.  
- Napad na četvericu mladića u Stocu opravdano je uznemirio građane Bosne i Hercegovine i izazvao osjećaj nesigurnosti. Obaveza Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona je da poduzmu sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi u najkraćem roku rasvjetlili ovaj slučaj - poručio je ministar Isak. 
Istakao je da pomno prate i da će nastaviti pratiti razvoj situacije, te da je Federalna uprava policije u sastavu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova spremna pružiti svaku vrstu pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona u što bržem rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.
- Jasnog sam stava da se počinitelji, zbog brutalnosti samog napada, trebaju najstrožije kazniti, odnosno da pravosudne institucije moraju poslati jasnu poruku kako nećemo imati ni minimum tolerancije prema ovakvim dešavanjima. Povrijeđenim mladićima iskreno želim brz oporavak dok počiniteljima ovog gnusnog krivičnog djela upućujem poruku: Pitanje je sata ili dana kada ćete završiti u pritvoru - navodi se u reakciji ministra Isaka, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću FMUP-a. 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.