open-navfaktor-logo
search
Humanost
Islamska zajednica donirala 30.000 KM od kojih je "Merhamet" pripremio 8.200 obroka za migrante
Značajna pomoć Islamske zajednice od 30.000 KM omogućila je "Merhametu" da obezbijedi hranu za sirijske izbjeglice i migrante, rekao Kenan Vrbanjac
14.07.2019. u 09:13
get url
text
Migranti, podjela hrane
Migranti, podjela hrane

Donacija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini od 30.000 KM omogućila je "Merhametu" pripremu i podjelu 8.200 obroka za migrante u Unsko-sanskom kantonu (USK), prije svega onima koji su smješteni na Vučijaku, kao i migrantima koji su ne našli na proputovanju kroz Tuzlu. Zbog velikog migrantskog vala u USK, Regionalni odbor "Merhameta" Bihać je od ukupne donacije IZ u BiH dobio 25.000 KM, od čega je pripremio 6.500 obroka koje je svakodnevno dijelio migrantima. Istovremeno, Regionalnom odboru "Merhameta" Tuzla preraspoređeno 5.000 KM, što je omogućilo pripremu i podjelu oko 1.700 obroka.

- Počastvovani smo što je Islamska zajednica i ovoga puta ukazala povjerenje "Merhametu" i što smo opet zajedno pomogli migrantima koji su svoje privremeno utočište našli u našoj zemlji. Značajna pomoć Islamske zajednice od 30.000 KM omogućila je "Merhametu" da obezbijedi hranu za sirijske izbjeglice i migrante. Na taj način, Islamska zajednice u BiH i "Merhamet" su zajedno nastojali da migrantima i izbeglicama koliko-toliko olakšamo život. Zahvaljujem se Islamskoj zajednici na povjerenju i raduje nas što je naša saradnja svakim danom sve tješnja i jača - istakao je Kenan Vrbanjac predsjednik Humanitarne organizacije "Merhamet".

Podsjećanja radi, krajem maja je u Sarajevu potpisan ugovor o donaciji finansijske pomoći u iznosu od 30.000 KM, koju je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uručila HO "Merhamet" MDD za ishranu izbjeglica i migranata koji se nalaze u našoj zemlji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.