open-navfaktor-logo
search
Iznenađeni tonom
Islamska zajednica o pismu NiP-a: Ovo je prijetnja i pokušaj discipliniranja, dosad je to radio samo HDZ
Nikakvo pismo iz političke stranke Narod i pravda (NiP) nije stiglo na adresu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i o sadržaju pisma smo saznali iz medija, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.
03.08.2022. u 11:25
get url
text

VEZANI TEKST - NiP pisao reisu Kavazoviću: Vaše izjave aludiraju na podršku jednoj stranci i jednom kandidatu

Kako se navodi, Islamska zajednica je vrlo iznenađena, ne samo načinom, već i tonom pisma.

- Ovo nije način komunikacije. Ovako se ne zakazuju sastanci, a pogotovo se ovako ne komunicira s reisu-l-ulemom. Pismo, koje je objavljeno u javnosti doživljavamo kao pokušaj discipliniranja. U njemu se nama prijeti. Do sada je samo HDZ Dragana Čovića radio na ovakav način i imao ovakav odnos prema Islamskoj zajednici i reisu-l-ulemi - navodi se u saopćenju.

Stranka Narod i pravda danas je na svojoj web-stranici objavila pismo u kojem traži sastanak s reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem. U pismu iz ove stranke se vrhovni vjerski poglavar optužuje da podržava "jednog kandidata i jedan politički subjekat", te se traži sastanak, kako se "predmetna pitanja" ne bi postavljala "u javnom prostoru".

VEZANI TEKST - Šef NiP-a tvitao: Šta je to Konakoviću zasmetalo u govoru reisa Kavazovića?

Završetak pisma je ono što je u Rijasetu Islamske zajednice u BiH shvaćeno kao prijetnja.

- Mi ovo razumijemo kao poruku da su oni - NiP - adresa na koju ćemo morati ići po svoje mišljenje. To se neće desiti! - kaže se u saopćenju Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.