open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Skupštine TK
Ispisali mu na autu "četnik": Žarko Vujović pred kamerama zaplakao
Predsjedniku Skupštine Tuzlanskog kantona Žarku Vujoviću noćas je nepoznata osoba ili grupa njih na privatnom automobilu parkiranom u tuzlanskom naselju Slatina sprejom ispisala pogrdne izraze.
11.11.2020. u 17:48
get url
text

Vujović je slučaj odmah prijavio policiji koja je izvršila uviđaj i kako ističe, to nije prvi put. Govor mržnje je uočen i na društvenim mrežama i sve to je dokumentivano i prijavljeno policiji.

Ispred njegovog stana u naselju Slatina na automobilu bili su ispisani pogrdni nazivi koji se jedino i samo mogu okarakterizirati kao govor mržnje. Vidno potresen predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović, jedva je smogao snage za izjavu za RTVTK.

- Zaista nemam riječi. Ne mogu da opišem ono što osjećam – kazao je Vujović.

Mišljenja je da je salva govora mržnje usmjerene  prema njemu počela prije mjesec dana pogrešnim tumačenjem njegovih riječi na sjednici Skupštine TK. To je, kako ističe, posebno bilo izraženo na društvenim mrežama.

- Prije sedam dana sam vidio na jednom profilu, i to sam prijavio upravi policije i podnio krivičnu prijavu, da mi je stavljena kokarda na čelo. Nisam htio da od toga stvaram neku famu. Živim u ovom gradu i nikad se nisam ni na koji način osjećao ugrožen – izjavio je Vujović.

Ovo je treći put, odnosno incident da je govor mržnje usmjeren prema Vujoviću.

- Zbog toga se osjećam nekako prazno jer sam emotivno pogođen – kazao je Vujović dodajući da je dobio hiljade poziva ljudi sa podrškom.

Nakon policijskog uviđaja, Vujović će dati dopunu krivične prijave u vezi sa objavama na društvenim mrežama. Dodao je da sve to ima dokumentovano.

Bez obzira na sve atake, Vujović je u svojoj izjavi govorio o ljubavi prema gradu u kome živi sa svojom porodicom u kome će, kako kaže nastaviti živjeti.

-  Ne znam ko je ovo uradio, ali sigurno je tada nacrtana meta meni i mojoj porodici na leđima i ovo je taj zalutali metak. Dobro je što se ovako završilo. Uvijek će Tuzla isplivati jača u odnosu na ovakve  pojedince jer Tuzla je takva - rekao Vujović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.