open-navfaktor-logo
search
Svečano u Sarajevu
Ispraćeni maturanti iz Starog Grada: Ovaj trenutak je prekretnica u našim životima
Svečanim defileom od trga Prve brigade policije Stari Grad kroz najuže starogradsko jezgro i prigodnim programom u Domu Oružanih snaga, danas su svečano ispraćeni maturanti općine Stari Grad Sarajevo.
26.06.2023. u 15:08
get url
text

Ukupno 279 učenika završilo je osnovne škole u Starom Gradu, a čak 113 maturanata zaslužilo je priznanje Ponos škole jer su od prvog do devetog razreda imali odličan uspjeh i primjerno vladanje.

U ime Općine Stari Grad Sarajevo maturante su pozdravili i uručili im plakete Enida Osmanagić po ovlaštenju pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport i Senad Musić, stručni savjetnik u Službi za obrazovanje, kulturu i sport.

- Prije svega čestitam vam na ostvarenim uspjesima. Od malenih pupoljaka kakvi ste došli u prve razrede osnovnih škola izrasli ste u prelijepe cvjetove, prelijepe mladiće i djevojke spremne za nove izazove i pobjede. Vjerujem da ste u starogradskim osnovnim školama naučili biti prije svega plemeniti i vrijedni ljudi i da ste stekli čvrste temelje znanja koje ćete nadograditi u srednjim i visokoškolskim ustanovama - poručila je Osmanagić, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Maturanti su se kroz veoma emotivne poruke danas oprostili od svojih nastavnika i školskih prijatelja.

- Danas smo se okupili kako bismo zajedno proslavili veliki uspjeh – završetak osnovne škole. Tokom ovog perioda naučili smo da radimo u timu, da budemo odgovorni, da se suočavamo sa izazovima i da sami tražimo rješenja. Za sve to zahvalnost dugujemo prije svega roditeljima i nastavnicima koji su nas vodili kroz ove važne godine našeg života. Posebno se zahvaljujem Općini Stari Grad Sarajevo na konstantnoj podršci i pomoći koju je ova lokalna zajednica pružala našoj školi. Ovaj trenutak predstavlja prekretnicu u našim životima i otvara vrata ka novim mogućnostima - izjavio je maturant Aid Šabanović iz Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković".

Maturantica Hena Selimbegović iz OŠ "Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković" zahvalila se roditeljima i nastavnicima, te kazala da iza njih ostaju lijepe uspomene koje će zauvijek pamtiti.

- Veliko hvala svima koji su bili uz nas, te svojom brigom, pažnjom, razumijevanjem i savjetima bili naša podrška. Ostat ćemo upamćeni kao generacija koja je dio školovanja provela online, ali smo tu i ostale poteškoće pretvorili smo u dodatno iskustvo. Ohrabreni smo da se dalje borimo sa ocjenama i znanjem i da budemo uporni u ostvarivanju naših ciljeva - poručila je Selimbegović.

Po završetku programa i uručenja plaketa za najbolje učenike, upriličen je koktel za sve maturante, direktore, nastavnike i roditelje, uz veliku tortu njima u čast.

{$galerijaFotografija}

matur_1.jpg
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.