open-navfaktor-logo
search
Akcija u toku
Istraga otkriva: Zbog čega je Abdulah Skaka na meti policije i Tužilaštva KS
Sarajevska policija pretresa kuću Abdulaha Skake, bivšeg gradonačelnika Sarajeva i aktuelnog ambasadora Bosne i Hercegovine u Kataru, potvrdila je za Faktor Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo. Skaka još nije uhapšen, a riječ je o akciji sarajevske policije "Vizionar".
23.05.2023. u 10:22
get url
text

VEZANI TEKST - Policija u Sarajevu pretresa kuću Abdulaha Skake, više osoba privedeno

Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka osumnjičen je da je zloupotrijebio položaj kada je odobreno sufinansiranje rasvjete u općini Trnovo koja je došla do njegove vikendice, objavila je Istraga na Twitteru. 

- Osim toga, Skaka je osumnjičen da je nezakonito angažirao četvero savjetnika u kabinetu gradonačelnika Sarajeva (Maja Hadžihalilović, Nedim Tvrtković, Erna Čolić i Ensar Eminović), te za pružanje finansijske pomoći sebi bliskim nevladinim organizacijama. Skaka nije osumnjičen za slučaj Vidikovac gdje je u sumnjivim poslovima bio uključen sin Denisa Zvizdića, zamjenika predsjednika NiP-a. Također, Skaka nije osumnjičen za slučaj EYOF koji je realiziran s Gradom Istočno Sarajevo. U poslovima oko EYOF-a su, osim Skake i Ljubiše Ćosića, bili uključeni aktuelni potpredsjednik Federacije Igor Stojanović i Jasmin Ademović. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.