open-navfaktor-logo
search
Načelnik Prozor-Rame
Ivančević: Četiri puta sam pobijedio HDZ, zbog toga trpim pritisak Crkve, Zagreba i Mostara
Jozo Ivančević, načelnik Općine Prozor-Rama, četiri puta je pobijedio Čovićev HDZ i zbog toga trpi pritisak Zagreba, Mostara i Crkve. 
22.02.2023. u 10:09
get url
text

Pritisak, blokada i diskriminacija traju godinama jer Ivančević, kako kaže, ne želi biti u režimu HDZ-a. Za Mrežu Ivančević govori o prljavoj politici Cvitanovića i Čovića, HNS-u za koga se ne zna koga predstavlja, o osnivanju nove stranke koja će se suprotstaviti politici HDZ-a, o Komšiću, Schmidtu i građanima općine u kojoj godinama vlada.

Kaže da možda izgleda dosta teško četiri puta pobijediti HDZ, ali da to u općini Prozor-Rama uspjeli.

- Četiri puta pobijediti HDZ, odnosno politiku HDZ-a, gdje je narod prepoznao borbu za žitelje općine Prozor-Rama. Ako se radi korektno, ako si u narodu, s narodom, ako se radi za narod i pomaže se onda nije to teško ostvariti - kaže on. 

Ističe da je HDZ u hrvatskom narodu vodeća politička stranka, a da je HNS nastao kao neko udruženje. 

- Zapravo ne znam koga ona predstavlja. Okupljanje sve te hrvatske stranke, ali po meni uopće nije trebao taj HNS. Kada su izbori, onda obuhvaćaju sve hrvatske stranke, a kada ste dio neke pozicije, onda nema više HNS-a, onda je samo politika HDZ-a. Mi smo to davno prepoznali i nismo u sastavu tog HNS-a. Mi nikada nismo željeli biti u tako nekom odnosu znajući da se uvijek prema Općini Prozor-Rama radila diskriminacija. Od svih nivoa. Mi smo skupa sa narodom u Prozor-Rami zajednički djelovali da ostvarimo neke svoje ciljeve i planove. Mi smo iskoračili iz toga - pojašnjava Ivančević. 

Na pitanje šta je HNS i šta je uradio za Hrvate u BiH, Ivančević odgovara:

- Ja kažem da je to jedno udruženje svih političkih opcija. Ne znam gdje je i kako ona registrirana. Kakvo uopće ima djelovanje osim što je udruženje HDZ-a i gdje HDZ preko HNS-a ostvaruje neke svoje planove, ciljeve kada dođu izbori. U BiH je potrebno da postoji jedna hrvatska opozicija HDZ-u.

Navodi da je uvijek bio protivnik politike HDZ-a jer se prema Općini Prozor-Rama uvijek stvarala diskriminacija.

- I meni se ponudilo da se suprotstavim HDZ-u. Mada su sve strijele bile usmjerene protiv nas. I iz Zagreba. Čak se i Crkva obrušila protiv nas - ističe on. 

Ivančević kaže da provodi politiku borbe za opstanak čovjeka u Prozor-Rami.

- Pokušavamo poboljšati standard. Nažalost, iselilo se dosta ljudi, ali ćemo nastojati zadržati ono što je ostalo i da napravimo ugodno življenje u našoj općini - naglašava načelnik. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.