open-navfaktor-logo
search
Prepucavanja
Iz DF-a Srebrenik optužili dr. Zukića da je "zaskočio" Komšića, on im odgovorio fotografijom
Povodom posjete predsjednika DF-a Željka Komšića Srebreniku iz gradskog odbora ove stranke u Srebreniku su obavijestili javnost o "pokušaju manipulacije i prevare građana Srebrenika od kandidata za gradonačelnika dr. Ibrahima Zukića".
28.10.2020. u 09:14
get url
text

- Kandidat dr. Zukić, u maniru sitnog špekulanta, pripremio je privatnog fotografa i iz "zasjede" zaskočio predsjednika Komšića, nakon čega je fotografiju sa predsjednikom pokušao zloupotrijebiti kako bi javnost doveo u zabludu - na način da uživa podršku predsjednika Komšića i DF-a, što je apsolutna neistina - istakli su iz DF-a.

Podsjećaju da se stotine građana toga dana forografisalo sa Komšićem, pa tako i dr. Zukić koji je, kako navode, bio jedini kojem je palo na pamet da to zloupotrijebi u političke svrhe na krajnje primitivan i bijedan način.

- Ovim činom kandidat dr. Zukić je zapravo pokušao da prevari građane grada Srebrenika, što ukazuje na to da je riječ o personi koja je spremna na sve kako bi se domogla vlasti. U tom smislu postavlja se pitanje šta bi sve bio spreman da uradi kandidat dr. Zukić kada bi kojim slučajem došao na poziciju gradonačelnika, ako je spreman na ovakvu vrstu podvala u cilju dolaska na vlast? Upravo iz tih razloga, Gradski odbor Demokratske fronte Srebrenik smatra da kandidat dr. Zukić nije osoba kojoj građani trebaju dati povjerenje na predstojećim lokalnim izborima - saopćio je DF Srebrenik.

No, dr. Zukić im je odgovorio tako što je na Facebooku objavio fotografiju ističući da je popio piće s članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, bez ikakvog "zaskakivanja".

- Poštujem stavove, politička opredjeljenja članova GO DF Srebrenik, samo pitam se odakle dolazi tako velika količina mržnje usmjerena prema meni lično. Nije to prvi put. Očekujem da će mržnja, prljava kampanja u ovih dvadesetak dana do izbora od njih ili bar sličnih njima biti sve izraženija, usmjerena prvenstveno prema SDA i meni lično. Moja politička karijera je starija od njihovog članstva u toj stranci. Uostalom, slika govori više od 1.000 riječi - naveo je, između ostalog, dr. Zukić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.