open-navfaktor-logo
search
Vizije gradonačelnika
Iz Grada Tuzle poručili građanima da se naviknu na poplave, Ajanović: Kupite im i gondole kao turističku ponudu
Vijećnik BOSS-a u Gradskom vijeću Tuzla Mirnes Ajanović oglasio se saopćenjem za javnost u vezi sa problemima građana na tom području izazvanima poplavama.
15.08.2020. u 09:59
get url
text

Ajanović je uputio dopunjenu Inicijativu kojom traži da se rebalansom Budžeta Grada Tuzla na prvoj narednoj sjednici Gradskog vijeća, izdvoje budžetska sredstva za "navikavanje građana Tuzle na jače padavine praćene poplavama i velikim štetama zbog neuređenih kanalizacionih i oborinskih odvoda, a u skladu sa preporukom načelnika Civilne zaštite Grada Tuzla Slavka Stjepića o navikavanju na štete".

- Nemoguće je izbjeći štete u ovakvim vremenskim uvjetima i, nažalost, čini mi se da ćemo morati da se naviknemo da to postaje naša svakodnevnica - rekao je Stjepić u jednom od svojih javnih istupa (od 1:40 u videu).

- U skladu sa javno prezentiranim planom ove službe za mjere protiv šteta uzrokovanih kišama, potrebno je planirati nabavku i podjelu potrebne opreme građanima koji su neposredno ugroženi od poplava, a posebno je potrebno osiguratii sljedeća sredstva: nepromočne gumene čizme, ribarske čizme, zračne pojaseve za ruke i struk za djecu i neplivače, gumene i sve druge vrste čamaca, te ronilačku opremu za građane koji posjeduju podrumske protorije, kako bi istima pristupili.

Nakon nabavke obavezne opreme, potrebno je planirati i nabavku gondola, kako bi se iskoristile padavine i u skladu sa zasanjanim vizijama gradonačelnika pospješila turistička ponuda našeg grada. Time će Tuzla bez obzira na štete na koje se građani moraju navikavati, uspjeti ostvariti i određenu dobit kojom bi Grad pokrio dio troškova nabavke gore nabrojanih potrepština - navodi u dopunjenoj inicijativi, odnosno saopćenju Mirnesa Ajanovića.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.