open-navfaktor-logo
search
Nakon žalbi građana
Iz JU Dom zdravlja KS objasnili da li je izdavanje potvrde o prebolovanom COVID-19 besplatno
Nakon iskustva nekih građana da im je, u svrhu putovanja van granica Bosne i Hercegovine, u nekim domovima zdravlja na području Kantona Sarajevo traženo da za potvrdu o prebolovanom COVID-19 koja bi trebala biti besplatna izdvoje 10 KM, objašnjenje smo zatražili u JU Dom zdravlja KS.
01.05.2021. u 08:28
get url
text

Prema riječima Armana Šarkića, glasnogovornika JU Dom zdravlja KS, svi direktori domova zdravlja ranije su dobili cirkularno pismo da je sve što je u vezi COVID-19, u šta spada i potvrda o prebolovanoj infekciji, besplatno.

- Potpuno druga stvar je izvod iz dokumentacije, vakcinalni status. To je davno ustanovljeno. Na zvaničnom cjenovniku usluga JU Dom zdravlja KS, koji je ranije ustanovljen po zakonu, sve piše koliko šta košta. Što se tiče iskustava nekih naših građana da im je u pojedinim domovima zdravlja, za izdavanje potvrde o prebolovanom COVID-19, traženo 10 KM, mi u vezi s tim nemamo nikakvih informacija, o kakvoj se zaista potvrdi radi i da li je osoba koja ju je tražila, njeno izdavanje, zaista i platila. JU Dom zdravlja KS je jedinstven sistem i sve potvrde u vezi s COVID-19 su, ponavljam, besplatne – kazao je Šarkić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.