open-navfaktor-logo
search
Pravi od sebe žrtvu
Iz SDA odgovorili Kasumoviću: Neka "moralna vertikala" objasni otkud mu milioni, nekretnine i pumpe
Fuad Kasumović nastavlja da lažima i manipulacija od sebe pravi žrtvu, saopćili su danas iz Stranke demokratske akcije (SDA) Zenica.
04.01.2022. u 15:17
get url
text

Kako navode u saopćenju, Kasumović je govornicu Gradskog vijeća danas zloupotrijebio da se još jednom obruši na institucije pravosuđa, "a nebuloznim izjavama i na Stranku demokratske akcije".

VEZANI TEKST - Kasumović o hapšenju: SDA i A-SDA dvije godine rade na ovome, ja sam moralna vertikala

- Da je predmete visoke korupcije teško procesuirati govori i ovaj slučaj, gdje se gradonačelnik koristi svim mogućim sredstvima, uključujući i poluge vlasti, da ometa istragu i vrši direktan uticaj na pravosuđe. Tome u prilog ide i zaključak Gradskog vijeća koji su izglasali vijećnici većine koju predvodi njegova politička stranka. Ako već optužuje i insinuira, bilo bi dobro da javno kaže imena i prezimena osoba koje su mu, tobože, to sve govorile - navode iz SDA.

Dodaju da bi "kad se već naziva 'moralnom vertikalom', također bilo fino da narodu objasni otkud mu milioni na računu, brojne nekretnine i benzinske pumpe, a da je pritom čitav svoj radni vijek proveo u državnoj službi primajući plaću iz budžeta".

- Neka objasni i revizorski izvještaj po kojem je i do hiljadu i po posto povećao vrijednost i platio javne radove firmama bliskim njemu lično i njegovim saradnicima. Sve ostalo je manipulacija, obmanjivanje javnosti i uticaj na rad pravosuđa - navodi se u saopćenju zeničke SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.