open-navfaktor-logo
search
Općinska organizacija
Iz SDA poručuju NBL-u: Prerano slavite, ne zna se još ko je novi načelnik Kalesije
SDA Kalesija oglasila se povodom sinoćnje proslave koju su ispred prostorija NBL-a organizirale pristalice Seada Džafića i proglasile ga izbornim pobjednikom, novim-starim načelnikom Općine Kalesija. 
02.12.2020. u 08:56
get url
text

- Proces brojanja glasova još uvijek nije okončan i bit će okončan tek kada se zvanično završe sve procedure oko brojanja glasova dijaspore, glasova Covid-tima i eventualno ponovnog prebrojavanja glasova po naredbi CIKBiH.

VEZANI TEKST - U Kalesiji slave pobjedu načelnika Džafića

Najoštrije osuđujemo neodgovorno ponašanje predstavnika NBL-a i samovoljno proglašavanje Seada Džafića za načelnika Kalesije prije nego su utvrđeni i potvrđeni zvanični rezultati izbora. Pozivamo ih da se vrate u demokratske okvire vladavine i da ispoštuju zakone države BiH, a posebno da ispoštuju izborni proces i volju građana koja će biti ustanovljena od strane ovlaštenih organa - navodi se u saopćenju SDA Kalesija. 

Svim odgovornim političkim partijama koje vode brigu o državi i narodu, poručuju iz ove stranke, mora biti u interesu očuvanje mira i sigurnosti, a posebno transparentno, odgovorno i blagovremeno izvještavanje javnosti o svim događajima koji su bitni za cjelokupnu zajednicu.

- Pozivamo predstavnike NBL-a da ne pokazuju neodgovornost i ne unose dalju smutnju među građane, a posebno iz razloga sto su već nekoliko puta proglasili izbornu pobjedu koja nije utvrđena i potvrđena od strane nadležnih i ovlaštenih organa. Iznenađuje nas nepoznavanje elementarnih stvari, kada je u pitanju izborni proces, od strane onih koji pretenduju da rukovode našom Općinom. 

SDA Kalesija ostaje pri ranije iznesenim stavovima kojima teži da ispoštuju volju građana, a posebno ostaje pri pozivu NBL-u i njihovom kandidatu za načelnika da sve nepravilnosti koje su uočili u izbornom procesu u konačnici i prijave nadležnim organima i da se uputi zajednički zahtjev CIKBIH za ponovo prebrojavanje svih glasova sa područja općine Kalesija - navodi se u saopćenju. 

Iz SDA Kalesija pozivaju sve da sačekaju konačno utvrđivanje i potvrđivanje izbornih rezultata, nakon čega će i zvanično biti poznato ko je novi načelnik Kalesije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.