open-navfaktor-logo
search
Važnost glasanja
IZ u BiH poziva Bošnjake da izađu u što većem broju na izbore, Srebrenica je posebna obaveza
U današnjoj hutbi zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Enes Ljevaković poručio je, između ostalog, kako će mjesece koji su pred nama, osim borbe sa pošasti pandemije, obilježiti i lokalni izbori u našoj domovini.
14.08.2020. u 15:06
get url
text

- Islamska zajednica će ostati dosljedna svoga opredjeljenja da se ne miješa u dnevnu politiku, ali poziva i pozivat će sve svoje članove i pripadnike da se uključe u izborni proces i da podrže one snage koje iskreno rade za dobrobit države i naroda, koje se bore za pravedno društvo jednakih mogućnosti za sve. Vjernici bi trebali prepoznati i podržati one koji se žrtvuju za opće dobro, a ne za uske stranačke i osobne interese - navodi se u hutbi.

SVE INFORMACIJE O BIRAČKIM SPISKOVIMA MOŽETE PRONAĆI NA OVOM LINKU

Pozvali su i stanovnike da provjere jesu li registrovani na biračkim spiskovima i gdje je predviđeno da glasaju, a posebno su se osvrnuli na raseljene osobe i sve one koji su protjerani da učine napor kako bi se registrovali i glasali u općinama iz kojih su silom protjerani.

- Tamo je njihov glas važniji, jer se njime umanjuju rezultati zločina i genocida – potcrtano je.

OBAVJEŠTENJE ZA BIRAČE VAN BOSNE I HERCEGOVINE PROČITAJTE OVDJE 

Rečeno je i kako posebnu obavezu imamo prema Srebrenici, te da se naša dijaspora ne smije umoriti.

Poručeno je kako do kraja mjeseca svi džemati i džematski odbori, svi imami i krovne organizacije u dijaspori trebaju uložiti napor da se što više ljudi registruje za glasanje i da se pobrinu da oni, kada dođe vrijeme, glasaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.