open-navfaktor-logo
search
Održan sastanak
Iza fingirane pobune protiv Dodika stoji Radmanović: SNSD će podržati Vijeće ministara
Danas je u Banjoj Luci lider SNSD-a Milorad Dodik održao sastanak sa predstavnicima Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo, koji su se pobunili i najavili da državni zastupnik Miroslav Vujičić neće podržati imenovanje Vijeća ministara BiH zbog Nenada Nešića, kandidata za ministra sigurnosti. 
24.01.2023. u 16:56
get url
text

- Održao sam sastanak sa prijateljima iz Istočnog Sarajeva. Zastupnici SNSD-a u punom kapacitetu sutra će glasati za podršku Vijeću ministara BiH  - istakao je Dodik. 

Državni zastupnik Miroslav Vujičić jučer je poručio da "nisu zadovoljni kadrovskim rješenjima za Vijeće ministara i smatraju da Nenad Nešić, nema znanja i kompetencije da obavlja poziciju za koju je predložen", te da je "stotinu razloga zašto ne treba podržati njega za to mjesto".

Javna je tajna da u SNSD-u godinama postoji nekoliko struja. Trenutno su se iskristalisale dvije ekipe koje vode svoje politike, a koje se dobrano razlikuju u odnosu na onu koju provodi njihov stranački šef Milorad Dodik.

Jednu od ekipa predvodi potpredsjednik SNSD-a i zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH Nebojša Radmanović.

Upravo je Radmanović pokrenuo jučerašnju "hajku" preko gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića i zastupnika Vujičića koji je njegov ključni čovjek za sve političke igre. 

Radmanović, koji je u entitetskim i državnim institucijama ispleo mrežu od svojih kadrova, preko koje upravlja, prema informacijama Faktora fingiranom pobunom iz Istočnog Sarajeva želio je ishodovati kod Dodika da ima još veći utjecaj u stranci, te da se mora još više pitati, nego je do sada. 

Podsjetimo, Miroslav Vujičić, koji je u Predsjedništvu BiH obavljao funkciju šefa Radmanovićevog kabineta od 2006. do 2013. godine, nesumnjivo je jedan od njegovih najodanijih kadrova unutar SNSD-a, za šta je više puta nagrađivan različitim pozicijama, najprije u Centralnoj banci BiH, a potom i na funkciji direktora Zavoda za zapošljavanje RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.