open-navfaktor-logo
search
KJKP Pokop
Izdate instrukcije posjetiteljima grobalja povodom "Svih svetih" i "Dušnog dana"
KJKP "Pokop" d.o.o. Sarajevo podsjeća građane na obavezno poštivanje svih mjera s ciljem zaštite javnog zdravlja i sprječavanja širenja koronavirusa, imajući u vidu da se 1. i 2. novembra obilježavaju blagdani "Svi sveti" i "Dušni dan – dan mrtvih", te da je očekivano veliko prisustvo posjetitelja na grobljima.
30.10.2020. u 10:21
get url
text

Na svim grobljima kojima upravlja i gazduje KJKP "Pokop" d.o.o. od 31.oktobra do 2. novembra bit će pojačano prisustvo redara - zaštitara, koji će biti zaduženi za provođenje epidemioloških mjera, pružanje potrebnih informacija posjetiocima,  te sprječavanje nastanka gužvi na ulazima, saopćeno je iz KJKP "Pokop".

U toaletima koji su otvoreni za posjetitelje osigurane su česme sa vodom, sapunom, te aparatima za sušenje ruku, kao i dispenzerima sa dezinfekcionim sredstvom. Na česmama koje se nalaze na grobljanskim površinama, također je osigurana dovoljna količina sapuna i dezinfekcionih sredstava, a sve sa ciljem sprječavanja širenja koronavirusa. 

"Pokop" moli sve građane da prilikom čišćenja grobnih mjesta višak zemlje, trave i druge vrste otpada odlažu u korpe za smeće koje se nalaze na grobljima.

Svaki posjetiltelj je dužan da dezinfikuje ruke koristeći dezinfekciona sredstva na ulazima u groblje, obavezno je održavanje fizičke distance od minimalno dva metra, osim za članove iste porodice i to ne u grupama većim od četiri osobe. Obavezno je nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa.

Sveta misa povodom praznika "Svi sveti" bit će održana na groblju "Sveti Josip" u 15 sati poštujući sve mjere zaštite, a posebno korištenje lične zaštitne opreme i održavanje fizičke distance. Misi će uz ostalo svećenstvo prisustvovati i kardinal Vrhbosanske nadbiskupije Vinko Puljić.     

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.