open-navfaktor-logo
search
Sastanak sa Cholletom
Izetbegović: Američki prijatelji su uz nas, veoma su uporni u tome da Čović i ja ponudimo rješenje
Večeras su u rezidenciji američkog ambasadora u Sarajevu sa savjetnikom američkog državnog sekretara Derekom Cholletom razgovarali lideri SDA i HDZBiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović. 
15.11.2021. u 21:03
get url
text

Izetbegović je novinarima kratko rekao da ne može reći da tu ima ništa novo. 

VEZANI TEKST - Chollet sa Schmidtom: SAD podržava OHR i visokog predstavnika

- Američki prijatelji su uz nas, ali očekuju da mi vodimo procese i nudimo rješenja. Veoma su uporni u tome da gospodin Čović i ja trebamo ponuditi rješenje. Tako da smo na istom na čemu smo bili do sada, bez nekog ikakvog pomaka - rekao je Izetbegović, dodajući da nije zakazan neki novi sastanak. 

Chollet, koji je danas doputovao u našu zemlju prethodno je večeras prije susreta sa Izetbegovićem i Čovićem imao sastanak sa visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom. Na tom sastanaku iskazao je punu podršku SAD Uredu visokog predstavnika. 

Chollet će u Bosni i Hercegovini boraviti do 17. novembra, a razlog njegove posjete je kako bi iskazao podršku Sjedinjenih Američkih Država suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH i pozvao lidere zemlje da se uključe u konstruktivan dijalog.

Sa Cholletom u našu zemlju doputovao i zamjenik pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja State Departmenta Gabriel Escobar. 
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.