open-navfaktor-logo
search
Blagdan
Izetbegović čestitao Uskrs vrhbosanskom nadbiskupu Vukšiću i svim katolicima u našoj zemlji
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović uputio je čestitku nadbiskupu vrhobosanskom Tomi Vukšiću, svećenstvu i svim katolicima u našoj zemlji povodom velikog kršćanskog praznika Uskrsa.
09.04.2023. u 11:50
get url
text

- Uvaženi nadbiskupe Vukšiću, Vama lično, svećenstvu i svim katolicima u Bosni i Hercegovini želim da ovaj veliki blagdan provedete u miru, blagostanju i radosti, u krugu prijatelja, susjeda i porodice. Uskrs je praznik kojim se slavi pobjeda života nad smrću, kao i Božanskog dobra nad zemljaskim zlom. Njegove poruke su univerzalne, za svako vrijeme i prostor.

Neka ovaj veliki blagdan bude inspiracija katoličkim vjernicima da u Bosni i Hercegovini, zajedno sa pripadnicima drugih vjera, još snažnije afirmiraju trajne vrijednosti dobra, solidarnosti i dostojanstva svakog čovjeka. Sa željom da i ovaj Uskrs protekne u duhu blagosti i plemenitosti, te da osnaži međusobno razumijevanja i uvažavanja među svim ljudima u našoj domovini, upućujem vam iskrene čestitke - objavio je Izetbegović čestitku na svome Facebook profilu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.