open-navfaktor-logo
search
Uzvratila Konakoviću
Izetbegović: Filujem paprike i razmišljam kako objasniti nastavniku fizičkog sa falš diplomom koliko je napredovala struka u KCUS-u
Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) jučer je razriješio dužnosti generalne direktorice prof. dr. Sebiju Izetbegović, a za v. d. direktora ustanove imenovao prim. dr. sc. med. Alena Pilava.
28.11.2023. u 19:45
get url
text

Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, koji je svoju političku karijeru u SDA i u institucijama Kantona Sarajevo nekada gradio na način da je nastojao biti jako blizak Sebiji Izetbegović, nakon njene smjene oglasio se danas na društvenim mrežama. O bivšoj "šefici", naravno, sve najgore.

 VEZANI TEKST - Sebija Izetbegović razriješena, Alen Pilav v. d. direktora KCUS-a

Večeras je Sebija Izetbegović na svom Facebooku uzvratila Konakoviću.

- Danas sam prvi put u životu filovala paprike sjedeći jer me boli noga. Tako filujem paprike i baš razmišljam kako da objasnim nastavniku fizičkog sa falš diplomom koliko je napredovala struka u KCUS-u u zadnjih osam godina? Teško, ali šta mogu? Završim paprike, stavim u rernu i ponovo pročitam inspekcijski nalaz o njegovom upisu, studiranju, šupljiranju, duplom upisivanju istog predmeta, preskakanju godina i semestara, raznim malverzacijama, pa diplomira, pa tek onda studira - ima toga 52 strane, kao naučna fantastika ili neka teža zafrkancija. Najbolji inspektor za visoko obrazovanje u KS napravio precizan izvještaj koji nesporno dokazuje da Dino nije regularno stekao diplomu - započinje Izetbegović i nastavlja:

- E taj Dino, koji nije mogao regularno DIF ili FASTO završiti bez muljaže, nešto pita o napretku struke, spominje laži i strah u KCUS-u. Taj ispodprosječni improvizator, pokušaj košarkaša, propali granapdžija, propali ugostitelj, propali premijer KS, ljubitelj plazma televizora u vlasništvu Zetre, taj koji reče da je bio na "prvoj liniji borbe" duže nego što je rat uopće trajao, nije neko kome bi trebalo bilo šta objašnjavati jer hudnik misli da sve zna - navodi Izetbegović.

Dodaje "kako je u svom statusu svašta nešta nadrobio, nalagao, reklo bi se da ima neku tešku frustraciju, što i nije čudo".

- Otkad se jadnik muči da me smijeni, samo Bog dragi zna kakva je patnja i tegoba u njegovoj glavi godinama, a ja evo dođoh do kraja mandata i to sa vrhunskim rezultatima. Spominjao je da "Sebiju ne može ni NATO smijeniti. Ona ima 5.000 kamikaza koji su spremni da se raznesu zbog nje", valjda se njemu to prikazivalo u njegovoj nemoći. Ne dao Bog nikome takve muke i košmare. Ali u tom svem lupetanju jednu je istinu kazao.

 VEZANI TEKST - Snishodljivi Dino i "prehrabri" Konaković: Od "ti si popravila šta su lopovi kvarili" do svega najgoreg o Izetbegović

Koristila sam "vezu". Priznajem - navodi Izetbegović te nastavlja:

- Prije nekih šest godina, na svečanoj večeri u Ankari, Predsjednik Erdogan upita: "Sebija, kako ti mogu pomoći, svaki dan svjedočimo napadima na tebe", a ja brzo iskoristim "vezu" i kažem u jednom dahu: "Pomozite mi da napravim Kliniku za hematologiji i hematoonkologiju jer mi bolesnici borave u zgradi staroj 100 godina, primaju citostatsku terapiju ležeći i u hodnicima, tropovi propadaju, žene i muškarci u istim sobama, to je ponižavajuće i nehumano i za bolesnike, a i za uposlenike". Iskoristim "vezu". Sve vrijeme predsjednikova supruga Emine držala me za ruku i pružala podršku. Pozvaše direktora Tika i sve dogovorismo. Zahvaljujući toj "vezi" KCUS ima jednu od najboljih klinika te vrste na svijetu, sa uvjetima koji veoma doprinose izlječenju i vrhunsku stručnu uslugu bolesnicima. Možda falš nastavnik fizičkog bolje zna, ali zašto onda njega nisu postavili barem za v. d. direktora KCUS-a? A opet nešto mislim možda ga "Trojka" čuva za poziciju rektora UNSA? Tamo bi bio adekvatna zamjena, ima uvjete, sve zna, priznaju mu obrazovanje, sve je pri njemu osim što je nešto visočiji od ovog svog zaštitnika. Šalu na stranu, Dino je star da se popravlja i dovoljno pokvaren da se ne stidi laži koje konstantno izgovara, afera koje izmišlja i tuđih nesreća koje koristi u političke svrhe, pa neće dugo trajati i neću mu objašnjavati - navodi Izetbegović.

Dodaje da se "ljudima otvaraju oči, a samo kvalitet opstaje".

- Ni jedna njegova funkcija neće prikriti nedostatak istinskog obrazovanja i znanja, lijepog kućnog odgoja niti bilo čega vrijednog poštovanja. Trajat će samo toliko koliko bude trebao onima za koje radi i koji su ga i postavili da sluša i služi. Za razliku od njega ja ću uvijek biti vrhunski zdravstveni menadžer, specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalista ginekološke onkologije, subspecijalista uroginekologije sa validnim magisterijem i doktoratom, redovna profesorica upisana u hiljade studentskih indeksa, prijava, mentorisanja diplomskih radova, magisterija, doktorata, stručnih i naučnih radova i knjiga. Operisala sam uspješno nebrojeno mnogo žena, a i porodila. To niko neće uzeti koliko god krali, brisali i lagali. Evo i jedne poruke koju mi je Dino poslao, a doktore koji su otišli nazvao hoštaplerima (fali mu h - to je ono o obrazovanju što sam rekla), a i paprike super - stoji u Facebook objavi Izetbegović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.