open-navfaktor-logo
search
Razgovori
Izetbegović-Macdonald: Dobra saradnja BiH i Kancelarije UN-a i UNDP-a u Sarajevu
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razgovarao je s rezidentnom koordinatoricom UN-a u BiH Ingrid Macdonald o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.
24.07.2020. u 12:37
get url
text

Sagovornici su pohvalili intezivnu i dobru saradnju BiH i Kancelarija UN-a i UNDP-a u Sarajevu te naglasili opredjeljenost da se nastavi raditi na aktivnostima koje se poduzimaju u cilju održavanja međunarodnog mira i sigurnosti, unapređenja i zaštite ljudskih prava, postizanja održivog razvoja, uključujući implementaciju Agende 2030, smanjivanje siromaštva, prevenciju sukoba i borbu protiv terorizma.

UN i Bosna i Hercegovina nastavljaju sarađivati i u kontekstu realizacije Ciljeva održivog razvoja (SDGs) u Bosni i Hercegovini, kao i  programu Ujedinjenih naroda za Bosnu i Hercegovinu (2021-2025). 

Izetbegović je istaknuo da će BiH kao i do sada nastaviti davati svoj doprinos unutar UN-a kao i da se aktivnosti u BiH u vezi s procesom evropskih integracija i usklađivanja sa EU nalaze u centru političkih dešavanja u BiH, jer je zemlja opredjeljena da nastavi sa djelovanjem na stabilizaciji prilika i ubrzavanju započetih reformskih procesa, saopćeno je iz SDA. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.