open-navfaktor-logo
search
O hapšenju direktora
Izetbegović: Mehmedagić je dobar šef OSA-e, s razlogom ide na nerve neprijateljima BiH
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ocijenio je da je hapšenje direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića politički pritisak Tužilaštva Bosne i Hercegovine.
16.07.2021. u 14:24
get url
text
Bakir Izetbegović, Konjic
Bakir Izetbegović, Konjic

- To se radi samo Bošnjacima. Sasvim sigurno se radi o jednom političkom pritisku i političkim procesima jer na tapetu su samo ministri iz SDA, Bisera Turković i Selmo Cikotić, koji su dobri ministri - kazao je. 

Također, za Mehmedagića kaže da je dobar šef obavještajne službe, da je dio sigurnosti države te da s razlogom ide na nerve neprijateljima BiH.

- Prvo, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, zatim premijer FBiH Fadil Novalić. Nezamislivo je da se to radi bilo kome drugom osim Bošnjacima, nažalost, uz pomoć nekih bošnjačkih kadrova - kazao je Izetbegović.

Komentirajući inicijative da se ukine Ured visokog predstavnika (OHR), Izetbegović je kazao da je to samo politička poruka te da od toga nema ništa jer svi znaju šta su uvjeti za odlazak OHR-a iz BiH.

- Najvažniji je onaj od kojeg smo jako daleko, a to je stabilnost i stanje u zemlji. Čudi me samo da Kina, koja želi investirati u BiH, ima takve stavove - zaključio je Izetbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.