open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Izetbegović: Milanović bi bio samo frustrirani medijski nasilnik da nije predsjednik države članice EU-a i NATO-a
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nastavlja iz dana u dan vrijeđati Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake. U novoj medijskoj eskapadi svoju zlobu i neprimjereni rječnik usmjerio je prema žrtvama genocida u Srebrenici, tvrdeći pri tome da im je "saopćenje pisao Bakir Izetbegović", navodi se u reakciji koju je objavio Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
11.11.2022. u 14:57
get url
text

- Saopćenje Udruženja "Majke Srebrenice" u kojem su reagirale na Milanovićevo negiranje genocida nisam pisao ja, niti bilo ko iz SDA, ali bih svaku riječ iz tog saopćenja - potpisao.

VEZANI TEKST - Milanović ponovo vrijeđa: Iza saopćenja Majki Srebrenice stoji "copywriter iz SDA ili iz mešihata"

Zoran Milanović je svojim javnim istupima i zdravom razumu neobjašnjivom ponašanju, već odavno prešao sve "crvene linije". I to bi bio samo lični problem frustriranog medijskog nasilnika, da nije riječ o predsjedniku Republike Hrvatske, države članice Evropske unije i NATO-a.

Njegove svakodnevne uvrede ne mogu donijeti nikome ništa dobro, ali mogu dodatno utjecati na pogoršanje odnosa Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Uvrede koje je Zoran Milanović uputio majkama iz Srebrenice, kao i potcjenjivanje i pokušaji dehumanizacije Bošnjaka, svrstavaju ga rame uz rame sa negatorima genocida i zagovornicima zločinačkih velikodržavnih projekata.

Milanović svojim stavovima i uvredama koje svakodnevno izgovara neće promijeniti istinu utvrđenu presudama međunarodnih sudova o genocidu, etničkom čišćenju, koncentracionim logorima i udruženim zločinačkim poduhvatima. Ono što hoće postići jeste da će historija pamtiti kako je predsjednik Republike Hrvatske negirao genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i vrijeđao porodice žrtava.

Želimo vjerovati da u politici i općenito društvu u Hrvatskoj i dalje ima dovoljno demokratskog kapaciteta i zdravog razuma, koji će se, ako ga već ne mogu zaustaviti, barem javno i jasno ograditi od Milanovićevih pogubnih stavova. I zbog nas u Bosni i Hercegovini, ali na prvom mjestu zbog sebe samih - istaknuto je u reakciji Izetbegovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.