open-navfaktor-logo
search
"Nismo svi isti"
Izetbegović: Moja otpremnina ide u dobrotvorne svrhe
Bakir Izetbegović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda i predsjednik SDA, svoju otpremninu koju je stekao u Parlamentu Bosne i Hercegovine u iznosu od 30.000 maraka dat će u humanitarne svrhe.
09.03.2022. u 15:54
get url
text

Kazao je to Izetbegović u gostovanju u Otvorenom studiju na Federalnom radiju.

- Danas ću dati instrukciju i kompletnu otpremninu dati u humanitarne i slične svrhe - kazao je između ostalog Izetbegović.

VEZANI TEKST - Parlamentarci će dobiti jubilarne nagrade i otpremnine, iz budžeta ide najmanje 185.000 KM

Izetbegović je komentirajući pravo na otpremninu kazao kako je to sasvim normalna stvar ne samo u BiH nego i u svim državama.

- Ali evo ja ću sa svojom otpremninom postupiti na takav način kao što na kraju krajeva postupam i sa svojom plaćom. Nikada nisam dobio plaću, a da barem dvije hiljade nije otišlo u neke humanitarne svrhe za pomoć ljudima jer smatram da su to previsoke plaće i u skladu sa tim sam i postupao. I ovih 30.000 će da ode u takve svrhe – pojasnio je Izetbegović.

Izetbegović je kazao da je politika odgovoran posao te da nastoji da ga radi odgovorno.

- Kao političar sam dosad činio najbolje što sam mogao i tako namjeravam i nastaviti dok budem imao snage, ne treba sve ni kritizirati što političari rade, nismo svi isti, ali evo idu i izbori pa neka ljudi ocijene - zaključio je predsjednik SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.