open-navfaktor-logo
search
Novogodišnja poruka
Izetbegović: Nisam siguran da će svi politički faktori biti posvećeni ubrzanju evropskog puta
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović uputio je novogodišnju čestitku osvrnuvši se na politička dešavanja u Bosni i Hercegovini.
31.12.2022. u 17:08
get url
text

- Iza nas je teška i izazovna 2022. godina, koju su obilježili ratovi, pandemija koronavirusa, ekonomska i energetska kriza i globalna inflacija. Sve to, uz političke krize koje su proizvodile antidržavne politike, imalo je veliki utjecaj i na stanje u našoj Domovini.

Poduzete su konkretne mjere, prije svega od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, da se posljedice krize u Bosni i Hercegovini ublaže, naročito vodeći računa o najugroženijim kategorijama stanovništva. Vlade na svim nivoima morat će nastaviti sa konkretnim programima pomoći stanovništvu. Za to imaju sve preduvjete, jer unatoč svemu, na raspologanju će imati nikad veće i punije budžete.

Dodjelom kandidatskog statusa pred kraj godine od Evropske unije smo dobili novi podstrek da radimo na ubrzanju našeg evropskog puta, razvoju ekonomije, podizanju nivoa vladavine prava i općem prosperitetu Bosne i Hercegovina. Nisam siguran da će svi politički faktori u zemlji biti posvećeni tome, ali na nama koji želimo modernu i prosperitetnu državu, članicu Evropske unije i NATO-a, je da čuvamo mir i stabilnost i predano radimo na ostvarivanju tih ciljeva.

U nadi da će nova 2023. godina biti mnogo bolja od godine na izmaku, svima vama želim mir, zdravlje i ličnu i porodičnu sreću - poručio je Izetbegović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.