open-navfaktor-logo
search
Predsjednik SDA
Izetbegović o mogućoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH, Konakoviću, Nikšiću, Radončiću, Zvizdiću...
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović je u razgovoru za Hayat TV nagovijestio da bi se na Izborima 2022. godine mogao kandidovati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
05.07.2021. u 20:27
get url
text

- Mislim da predsjednici stranaka trebaju biti na dispoziciji članstvu i rukovodstvu, ako ih kandiduju da to prihvate. Mislim da imam tu obavezu, sa svim rizicima. Ja sam u trku ušao skoro kao autsajder protiv jakog Radončića koji ima Avaz, protiv jakog Silajdžića koji ima svoju harizmu.

Mislio sam da nemam velike šanse, ali uradit ću to za svoju stranku, borit ću se pa kako god. I pobijedio sam. A tek kao predsjednik stranke. Mislim da svaki predsjednik jake stranke koja ima šansu, ima tu obavezu, i da je izbjegavanje te obaveze… neću upotrijebiti tešku riječ - kazao je Izetbegović u emisiji Dobar dan BiH.

Govorio je i o potencijalnim rivalima.

- Sumnjam da će Konaković ući u tu utrku, ja mislim da on više nikad u životu neće nešto raditi što je pravi rizik, dakle nikada neće "ući u cipele" premijera koji ima težak zadatak, bilo šta što može politički "slomiti" kičmu čovjeku, a ovo je opasna stvar. Vjerovatno će on pričati o tome, a na kraju će se kandidovati za parlament gdje je to ziher.

Ostalima želim sve najbolje, radovalo bi me da gospodin Radončić ponovo uđe u utrku, s njim su utrke uvijek zanimljive, on ima svoj temperament i svoj način, pa bilo bi zanimljivo i veselo ući u jednu utrku i sa njim i sa Nikšićem, eventualno sa Zvizdićem ako dobije potporu, neće biti dosadno sve u svemu – kazao je, između ostalog, Izetbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.