open-navfaktor-logo
search
Predsjednik SDA
Izetbegović odgovorio Milanoviću: Njegova izjava je kompliment, bio bih zabrinut da ovakav, kakav je...
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović osvrnuo se na izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je jučer izjavio kako "sa svima u Bosni i Hercegovini ima dobre odnose osim sa SDA i Bakirom Izetbegovićem". Izetbegović je kazao da bi bio zabrinut da su odnosi sa Milanovićem, ovakvim kakav je, drugačiji.
13.02.2024. u 13:46
get url
text

VEZANI TEKST - Milanović: Izetbegović je najveći predstavnik Bošnjaka, drago mi je što smo se sastali

Izetbegović je kazao da bi bio zabrinut da su odnosi sa Milanovićem, ovakvim kakav je, drugačiji.

- Njegova konstantna odbrana Dodika kao "dobrog Srbina kojeg želi za susjeda", relativiziranje nastraja na ustavni poredak Bosne i Hercegovine, izjava da bi pravosudne institucije naše zemlje trebale "držati prste dalje od Dodika", stalno miješanje u unutrašnja pitanja i vrijeđanje Bosne i Hercegovine u stilu "prvo sapun pa onda parfem", te šovinističko svođenje Bošnjaka na "sarajevsku čaršiju", mnogo govore o negativnoj metamorfozi koju je kroz vrijeme doživio ovaj "ljevičar", koji je ne tako davno na predizbornim skupovima u BiH podržavao Željka Komšića.

Milanovićeva posljednja izjava govori dosta i o SDA, o njenoj političkoj dosljednosti, koja je uvijek smetala i kvarila planove nacionalistima sa istoka i zapada u namjeri da uređuju odnose u BiH. Napade takvih mi u SDA doživljavamo kao priznanje i kompliment.

Uostalom, predsjednik Hrvatske može, ali i ne mora imati dobre odnose sa pojedinim strankama i njihovim liderima, ali će institucije Bosne i Hercegovine, kao i Bošnjake, sigurno poštovati. To će, kad-tad, i on i svi ostali, morati naučiti - napisao je Izetbegović na Facebooku.

 

Milanović je jučer ocijenio kako su njegovi odnosi sa Srbijom "okej" i dodao da loše odnose ima samo sa "dijelom sarajevske čaršije", misleći na Stranku demokratske akcije Bakira Izetbegovića.

- Moji odnosi sa susjedima, bez obzira na otrov koji prosipa (premijer Hrvatske Andrej) Plenković, nisu dobri samo sa dijelom sarajevske čaršije, sa SDA i Bakirom Izetbegovićem - rekao je Milanović u intervjuu za N1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.