open-navfaktor-logo
search
Čuvari Sandžaka
Izetbegović podržao Ugljanina i uputio poruku Bošnjacima pred predstojeće izbore u Srbiji
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović uputio je danas podršku predsjedniku SDA Sandžaka Sulejmanu Ugljaninu i "Čuvarima Sandžaka", te svim Bošnjacima koji glasaju na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima u Srbiji.
11.12.2023. u 19:25
get url
text

Tim povodom Izetbegović je ove izbore ocijenio najvažnijim u posljednih 20 godina, te je naglasio da je glas za SDA Sandžaka glas za čuvanje vrijednosti Sandžaka i bošnjačkog naroda, a da je historija potvrdila ko je istinski čuvar Bošnjaka u Sandžaku.

- Dragi Bošnjaci Sandžaka, pred vama su najvažniji izbori u posljednje dvije decenije. Od vašeg glasa zavisi budućnost i status Sandžaka, pozicija bošnjačkog naroda, ali i kvalitet života svakog od vas ponaosob. Vaš glas nije pitanje opredjeljenja između stranaka ili kandidata, to je izbor između ekonomske stagnacije, vazalstva, gubljenje identiteta sa jedne i slobode očuvanja naše vjere, kulture, jezika, običaja, ekonomskog prosperiteta s druge strane. Zato vaš glas i povjerenje trebaju pripasti onima koji godinama čuvaju sve one vrijednosti koje krase Sandžak i bošnjački narod.

Vaš glas treba pripasti onima koji su već tri decenije beskompromisni čuvari Sandžaka. Historija je potvrdila ko je istinski čuvar Bošnjaka, kako u Sandžaku tako i u Bosni i Hercegovini. To je neosporno Stranka demokratske akcije, Sulejman Ugljanin je zajedno sa rahmetli Alijom Izetbegovićem prije 33 godine, čestita obraza stao na branik dušmanima koji su htjeli prekrajati historiju, uz svoj narod i za svoj narod. Sulejman je uz svoj narod i danas. Svoj život i rad je posvetio borbi za prava Bošnjaka. Budimo zajedno svi zajedno istinski čuvari našeg naroda, našeg Sandžaka i naše matice Bosne i Hercegovine. SDA BiH je uz SDA Sandžaka. Do pobjede ako Bog da - poručio je Izetbegović u video poruci, saopćila je Informativna služba SDA Sandžaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.