open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Sarajevu
Izetbegović sa političkim predstavnicima Bošnjaka iz Srebrenice o smjeni Fejzića i zabrani obilježavanja Dana državnosti
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović razgovarao je danas sa potpredsjednikom entiteta RS Ćamilom Durakovićem i političkim predstavnicima Bošnjaka u Srebrenici Hamdijom Fejzićem, Alijom Tabakovićem i Nerminom Alivukovićem.
24.11.2023. u 15:38
get url
text

Zajednički je osuđena smjena Hamdije Fejzića s pozicije zamjenika načelnika Općine Srebrenica, pod obrazloženjem da je organizirao obilježavanje državnih praznika u Srebrenici, te je razgovarano o koracima koji bi trebalo da ojačaju poziciju Bošnjaka u gradu u kojem je nad njima izvršen genocid. Ocijenjeno je da jedinstvo svih probosanskih snaga osnovni preduvjet za to.

Konstatovano je da Fejzićeva smjena, kao i zabrana obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine na području entiteta RS, predstavljaju nastavak agresije na Bošnjake, državu Bosnu i Hercegovinu, na njene zakone i odluke Ustavnog suda BiH.
Stalnim napadima na sve što je bosanskohercegovačko i bošnjačko, režim koji predvodi Dodik nastoji umoriti patriotske snage kako bi ostvario svoje ciljeve zacrtane u Rezoluciji SNSD-a iz 2015. godine o podjeli Bosne i Hercegovine. U tome sasvim sigurno neće uspjeti, jer će Dodik i njegove šovinističke politikeotići, a država Bosna i Hercegovina i njeni praznici će ostati.
Jedino koga će Dodik umoriti jesu građani koji žive u entitetu RS.

Njima će iz dana u dan biti jasnije da se od njegovog srpskog kvazipatriotizma i nacionalizma ne može živjeti, kao i da se Dodikovi ciljevi nikada neće ostvariti. Otkazivanje manifestacija kojima se obilježava Dan državnosti BiH neće otkazati dospijeća enormnih dugova koji guše entitet RS i koji su posljedica Dodikove vladavine.

Rezultat te vladavine su i njegova privatna imanja i firme, avioni, budžet od 50 miliona KM za lične svrhe, skupe parade, mala grupa veoma bogatih Dodikovih saradnika i rođaka, i ogromna većina naroda koji u prosjeku ima 20 posto manja primanja i penzije u odnosu na Federaciju BiH. Takva politika će umoriti narod i uskoro doći na naplatu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.