open-navfaktor-logo
search
Građani zabrinuti
Izgradnja IX transverzale u Sarajevu počela 2016. godine i niko ne zna kada će se završiti
Radovi na sarajevskoj IX transverzali počeli su 2016. godine i trebali su biti završeni 2020. godine. Zabilježeno je kašnjenje više od tri godine, a da ni danas niko ne zna, pa čak i ministar saobraćaja Adnan Šteta, kada će se završiti ovaj projekat.
22.02.2024. u 21:34
get url
text
IX transverzala
IX transverzala

{$galerijaFotografija}

Ovaj projekt vrijednosti 15,5 miliona maraka od ogromne je važnosti za cijelo Sarajevo. I kada se konačno završi, to će biti još jedan ulaz i izlaz na autoput i doprinijet će smanjenju saobraćajnih gužvi. Ali građani su s pravom zabrinuti jer do sada nije nijedno obećanje ispunjeno o završetku izgradnje, pa u nova teško da mogu povjerovati.

Trenutno se završavaju radovi na konstrukciji kružnog toka. Ovo je treća i posljednja faza izgradnje IX transverzale. Kako su nam kazali u Direkciji za puteve Kantona Sarajevo, kružni tok bi se trebao završiti 2024. godine, ali se još ne zna tačan datum završetka izgradnje.

Nakon završetka ovog projekta, IX transverzala će povezati do sada željezničkom prugom razdvojena naselja u općini Novi Grad te predstavljati modernu vezu sa autocestom putem kolovoza sa četiri saobraćajne trake, sa obostranim pješačkim stazama, novom javnom rasvjetom, servisnim saobraćajnicama i pratećom opremom.

IMG_20240221_224756.jpg
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.