open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Izgradnja parking mjesta za automobile osoba sa invaliditetom
Elaboratom su definisane lokacije i broj slobodnih parking mjesta za osobe sa invaliditetom na svakom javnom parkingu na području 11 mjesnih zajednica urbanog dijela općine
19.10.2018. u 14:19
get url
text

Općina Novo Sarajevo naručila je izradu Elaborata za označavanje slobodnih parking mjesta za automobile namijenjenih osobama sa invaliditetom na području općine.

Nakon provedenog postupka javne nabavke, odabran je izvršilac izrade Elaborata, projektantska firma  NTSI-INSTITUT Sarajevo, sa kojom je  potpisan ugovor u vrijednosti 6.844 maraka.

Prezentacija Elaborata održana je u zgradi Općine Novo Sarajevo, kojoj su prisustvovali  i predstavnici Udruženja RVI paraplegičara Kantona Sarajevo.

Elaboratom su precizno definisane lokacije i broj slobodnih parking mjesta za osobe sa invaliditetom na svakom javnom parkingu na području 11 mjesnih zajednica urbanog dijela općine Novo Sarajevo. Padinski dijelovi općine nisu obuhvaćeni Elaboratom jer se radi uglavnom o privatnim objektima individualnog stanovanja.

Predsjednik Udruženja RVI paraplegičara KS, Elvis Sudar, ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo što je Općina Novo Sarajevo pokazala senzibilitet za ovu populaciju, a budući da je na sastanku izneseno niz pozitivnih sugestija upravo od ljudi koji najbolje poznaju potrebe, sigurno će biti postignut i značajan pomak u narednom periodu. 

Po dostavljanju konačnih verzija Elaborat će biti proslijeđen Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo radi izdavanja saglasnosti. Po dobivanju saglasnosti, kompletirat će se Elaborat, a izvođenje radova planirano je za 2019. godinu, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.