open-navfaktor-logo
search
Obilne padavine
Izlile se rijeke, mještani spašavaju stoku: U Prijedoru zasjedao štab za vanredne situacije
Iz Civilnih zaštita RS i FBiH upozorili su na bujične vode i moguća klizišta ali su poručili da spremno dočekuju obilne padavine, te da se velike poplave iz 2014. godine neće ponoviti
12.05.2019. u 22:58
get url
text

Nakon obilnih padavina koje su večeras zahvatile okolicu Prijedora, u ovom gradu je zasjedao štab za vanredne situacije, a gradonačelnik Milenko Đaković proglasio je prvi stepen pripravnosti zaštite od poplava.

Obilne padavine počele su da prave ozbiljne probleme na području Prijedora. Pored poplava u naselju Urije, nabujala rijeka Vragolovača izlila se u mjestu Јutrogošta i presjekla lokalni put. Ugroženo je nekoliko kuća i pomoćnih objekata. Mještani spašavaju stoku iz štala koje su u blizini ove rijeke, prenosi RTRS.

I u nekoliko naselja u Bosanskom Novom došlo je do izlijevanja pojedinih riječnih tokova. Vodene bujice su stvorile probleme na cestama u naseljima Vidorija i Tunjica, a poplavljen je dio Svodne.

Iz Civilnih zaštita RS i FBiH upozorili su na bujične vode i moguća klizišta ali su poručili da spremno dočekuju obilne padavine, te da se velike poplave iz 2014. godine neće ponoviti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.